Περισσότεροι από 250 άνθρωποι τίμησαν με την παρουσία τους την 2η Συνάντηση για την...
Ανάπτυξη που διοργάνωση η ένωση πολιτών «Πολιτεία Θράκης». Υπό το γενικό τίτλο «Ανάπτυξη τώρα! Επενδυτικές Ευκαιρίες και προοπτικές για την ανάπτυξη στον Έβρο» οι προσκεκλημένοι του πάνελ κατέθεσαν τις απόψεις αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.
Ανάπτυξη που διοργάνωση η ένωση πολιτών «Πολιτεία Θράκης». Υπό το γενικό τίτλο «Ανάπτυξη τώρα! Επενδυτικές Ευκαιρίες και προοπτικές για την ανάπτυξη στον Έβρο» οι προσκεκλημένοι του πάνελ κατέθεσαν τις απόψεις αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.
Στο πρώτο μέρος της συζήτησης, οι ομιλητές –εκπρόσωποι φορέων του παραγωγικού κλάδου πρόταξαν την ανάγκη της ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Λακασάς ανέλυσε το δόγμα «Παράγω και Εξάγω» σημειώνοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μικρού και ευέλικτου κράτους. Ο κ. Χρήστος Γεωργίου ως Διευθυντής του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, οριοθέτησε την κρατική παρέμβαση στην επιχειρηματικότητα λέγοντας πως το κράτος πρέπει να οριοθετήσει την εργασία και όχι την ανεργία.
Από το βήμα της ημερίδας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Σκεύας εξήρε την ανάγκη να πάρει το λιμάνι της πόλης τη θέση που του αρμόζει, δηλαδή του τρίτου εμπορικού λιμένα της χώρας. Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, παρουσίασε εν συντομία την προσπάθεια που κάνει ο ΟΛΑ ώστε «να πάρει κίνηση από τα στενά του Βοσπόρου» και στην οποία εμπλέκονται η Βουλγαρία και η Τουρκία , ενώ το σχέδιο θα κατατεθεί προσεχώς προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, Θόδωρος Κωνσταντινίδης που ανέδειξε τη σχέση της Ανάπτυξης με την Υγεία χαρακτηρίζοντας τη μία στυλοβάτη της άλλης.
Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, αναλύθηκαν τρία επενδυτικά projects που αφορούν περιοχή αρχής γενομένης από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Υγροποιημένου Αερίου (LPG) που θα εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή της Μάκρης και αναμένεται να αδειοδοτηθεί στις αρχές του 2013. Λεπτομέρειες έδωσε στην ημερίδα ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου, κ.Κωστής Σιφναίος.
Δεύτερος ομιλητής του δεύτερου μέρους ήταν ο Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Transbalkan Pipeline κ.Χρήστος Δήμας. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις επί του έργου Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης» για να καταλήξει λέγοντας ότι μετά την αναπάντεχη άρνηση της Βουλγαρίας, η TBP έχει παγώσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και το θέμα πλέον συζητείται σε επίπεδο κυβερνήσεων των τριών κρατών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία).
Την 2η Συνάντηση για την Ανάπτυξη έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ κ. Γιώργος Μαρκόπουλος. Με μια αναλυτική παρουσίαση του έργου χρυσού Περάματος, παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία της επένδυσης καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία της αδειοδότησης.
Οι πολίτες της Θράκης πραγματικά συμμετείχαν στον διάλογο που άνοιξε η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την τοπική παραγωγή, και έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για ενημέρωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου